2011-01-13 15:05:55• hírek • Póti Orsolya

Módosították a csomagok kiadásának határidejét

Szatmár megyében több mint 2.000 személy nem váltotta ki az Európai Unió által kibocsájtott  szociális segélycsomagokat, ezért a Szociális Gondozói Hivatal vezetősége szinte egy hónappal meghosszabbította a csomagok kibocsájtásának határidejét - tudtuk meg Balaj Adrian irodavezetőtől.

Az Európai Unió által kibocsájtott 2010-es évre szóló szociális segélycsomag 14 kilogramm lisztből, 7 kilogramm málélisztből, 9 csomag makaróniból és 13 csomag kekszből, egy kilogramm cukorból és egy kilogramm tejporból állt. A lisztből, málélisztből, makaróniból és kekszből álló csomagokat az erre jogosultak már szeptembertől  igényelhették, a cukorra és a tejporra viszont több mint három hónapot várniuk kellett.

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal december 13-tól várta mindazokat, akik igényelték a cukorból és tejporból álló csomagot, valamint azokat is, akik még nem vették át a szeptembertől összeállított segélycsomagokat.

Amint azt már olvasóinkkal korábban is a közöltük, a támogatásra a munkanélküli segélyen lévők, a súlyos fogyatékossággal élők, valamint a 400 lejnél kisebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok jogosultak.  A Szatmár Megyei Szociális Gondozói Hivatal irodavezetőjétől, Balaj Adriantól megtudtuk: a decemberi hónapban a rászorulók listája bővült, ugyanis 630 munkanélkülit és 99 fogyatékossággal élő személyt jelentettek be.


Több mint 2.000 személyt várnak a SPAS munkatársai
Több mint 2.000 személyt várnak a SPAS munkatársai


A jogosultak számának növekedése miatt a hivatal vezetősége szinte egy hónappal meghosszabbította a csomagok kibocsátásnak határidejét, az igénylők február 11-ig jelentkezhetnek a Rachel kereskedelmi egység szomszédságába, az Aurel Vlaicu 72. szám alá.

"Az első periódusban összeállított csomagokat eddig 5.768 személy igényelte, a cukorból és tejporból álló csomagokat viszont csak 3.900-an vették ki, a listán szereplő 8.000-ből.  Mivel az utóbbi hónapban bővült a jogosultak száma, és még 2.200 személy nem jelentkezett egyik csomagért sem, ezért meghosszabbítottuk a termékek kibocsátásának határidejét." - mondta el Balaj.

A SPAS munkatársai továbbra is munkanapokon 9 és 14 óra között várják az igénylőket. A segélyosztás ideje alatt a Transurban óránként indít járatokat a városközpontból, az Eötvös utcáról (Alexandru Ioan Cuza Voda).


Több mint 2.000 személyt várnak a SPAS munkatársai
Több mint 2.000 személyt várnak a SPAS munkatársai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: